Gebruikers

Voor welke bedrijven
is CitySwitch ideaal?

Gebruikers
CitySwitch is ontwikkeld voor bedrijven die letterlijk dicht bij hun klanten willen zijn, maar niet zelfstandig een eigen logistiek centrum in willen richten. Kenmerkend voor iedere hub is de gunstige ligging op een goed bereikbare locatie aan de rand van de stad, of aan een invalsweg. Met de elektrische laadinfrastructuur maakt CitySwitch het mogelijk om binnenstedelijk transport te realiseren met emissieloze voertuigen of cargo bikes. CitySwitch zorgt niet alleen voor slagkracht in Last Mile Logistics, maar helpt bedrijven ook om hun CO2 voetafdruk te verkleinen.

Voordelen CitySwitch

CitySwitch is bij uitstek geschikt voor Last Mile Logistics. Gebruikers zijn verzekerd van:

CitySwitch in cijfers

CitySwitch-locaties zijn voornamelijk gevestigd rondom de G40, de 40 grootste gemeenten van Nederland. Het doel is om in 2025 een landelijk dekkend netwerk van logistieke hubs operationeel te hebben. Iedere locatie is minimaal 1,2 hectare groot; de gebouwen bestaan uit 2 tot 4 geschakelde CitySwitch-units.

Een unit bestaat uit:

Ca. 1500

BVO bedrijfsruimte

Ca. 240

casco opgeleverd om bijvoorbeeld in te richten als kantoor/kantine/kleedruimte

3

loading docks voor trucks aan de korte zijde van de unit

14

docks voor bestelwagens en cargo bikes aan de lange zijde

minimaal 30

parkeerplaatsen voor personenauto’s en 16 voor bussen per unit. Op de meeste locaties zullen meer parkeerplaatsen beschikbaar zijn

1 Maaivelddeur

Schaalbare elektrische laadinfrastructuur

Warmtepomp, ledverlichting en een dak voorzien van zonnepanelen

Groene gevel, buiten- of dakterras

Wat maakt CitySwitch uniek?

Kleine, duurzame bedrijfsruimtes met professionele overslagmogelijkheden: die combinatie maakt CitySwitch uniek. Met een landelijk dekkend netwerk van strategische locaties is er altijd een CitySwitch in de buurt. Huurders zijn verzekerd van flexibiliteit in indeling en afwerking, alle ruimte dus voor maatwerk. De elektrische laadinfrastructuur maakt duurzame stadslogistiek mogelijk. Deze infrastructuur is schaalbaar en groeit mee naar behoefte. Kortom: CitySwitch is nadrukkelijk afgestemd op de huidige en toekomstige logistieke behoeften in Last Mile Logistics van onze klanten.
Lunchpauze op Park 20|20

Gezonde werkplek

De focus op duurzaamheid betekent ook aandacht voor de werkomgeving. Waar distributiecentra vaak volledig zijn ingericht op de logistieke processen, stelt CitySwitch de gebruiker centraal. De logistieke behoeften zijn geborgd, maar dan in een gezond, prettig en veilig werkklimaat. De omgeving is groen en er is veel daglicht op de werkvloer. Iedere locatie is voorzien van een dak- of buitenterras, een aangename plek om even te ontspannen. Kortom: CitySwitch creëert de juiste randvoorwaarden voor efficiency in logistiek, maar dan wel met menselijke maat. Die combinatie biedt volop kansen om gemotiveerd personeel te werven en te behouden.

Wat maakt CitySwitch duurzaam?

Het CitySwitch-concept is ontwikkeld vanuit circulair, non-toxic gedachtegoed. Bij het bouwen wordt rekening gehouden met de herbruikbaarheid van materialen. De energievoorziening is duurzaam, onder meer door gasloos verwarmen en zonnepanelen op het dak. Bovendien kleurt de omgeving letterlijk groen, zowel aan de gevel, op het (dak)terras als in het magazijn. De bestrating in de parkeerzone is waterdoorlatend. Dat voorkomt wateroverlast en is goed voor het grondwater. Duurzaam van fundering tot dak: dat is CitySwitch ten voeten uit.

‘CitySwitch maakt Last Mile Logistics duurzaam en efficiënt’

 Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op voor een verkennend gesprek.